Female Economy Ik ben er omdat jij er bent

Yo Nunca Lloro about

Een verre vriend en een goede buur
Mexicaanse regisseur en acteur Daniel Giménez Cacho en Adelheid Roosen slaan opnieuw de handen ineen. Een match made in heaven. Geroepen door Daniel streek Adelheid in 2013 voor het eerst neer in Mexico waar zij in Mex-City een workshop gaf om haar succesvolle theaterformule WijkSafari over te dragen aan theatermakers en acteurs aldaar. Het jaar daarop was Safari en Tepito (2014) een feit. Een WijkSafari zoals we gewend zijn – maar dan in de beruchte en criminele wijk Tepito in het hart van Mex-City. Gevuld met Mexicaanse passie, taco’s, zo’n 100 wijkbewoners en een eigen scootergang. Met Daniel en Adelheid aan het artistieke roer. De voorstelling werd een groot succes, binnen no-time uitverkocht en direct werden er plannen gemaakt voor nog een Safari – maar dan groter. Safari en Tepito 2 stond in 2015. Met kersverse levensverhalen en nog meer publiek dat zich kon onderdompelen in dit onbekende terrein. In de zomer 2016 riep de Mexicaanse woestijnstad Juarez Adelheid en Daniel met zijn ‘feminicidios’, vrouwenverkrachtingen en moord: Safari en Juarez.

In 2017 ontspruit een volgend project uit de ineengeslagen handen van Daniel en Adelheid.
Yo Nunca Lloro (Ik huil nooit). Een voorstelling, gespeeld door Daniel en zijn buhne-kompaan Laura Almela – geregisseerd door Adelheid.
Geïnspireerd op Adelheid’s voorstelling Hetty&George (2013/2014) – waarin de levensscenario’s van haarzelf en acteur George Groot in de openbaarheid voor het publiek werden gelegd. Middels een uiterst intiem en autobiagrafische aanpak daagt dit duo elkaar op de speelvloer uit en ontvouwen hun levens, hun relatie, hun state of mind.
 

Yo Nunca Lloro credits

Regie: Adelheid Roosen
Spel: Laura Almela & Daniel Giménez Cacho

Theater: Teatro el Milagro

EnglishNederlands